Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ο «Νέος ΜΠΛΕΚ» 45άρισε !!!

Ο "ξανθός γίγας" σε πλήρη δράση !
Εξαιρετικό είναι από κάθε άποψη το νέο τεύχος του αγαπημένου μας περιοδικού "Νέος ΜΠΛΕΚ", που ήδη βρίσκεται στην κυκλοφορία. Συμπληρώνοντας 45 εκδόσεις, εκ των οποίων οι πρώτες έξι είχαν φιλοξενηθεί στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» (2014), το έντυπο-ναυαρχίδα του Λεωκράτη Ανεμοδουρά γίνεται όλο και καλύτερο, σαν το ... παλιό κρασί, που όσο κυλάει ο χρόνος τόσο αποκτά μεγαλύτερη αξία! 
Η έκπληξη πάντως, σύμφωνα με το εισαγωγικό σημείωμα του εκδότη, είναι ότι σύντομα (μάλλον με το νέο έτος) στο περιοδικό θα περιέχονται εκτός των ήδη υπαρχόντων και νέες περιπέτειες των «Ταρζάν» και «Παιδιού Πάνθηρα», ήρωες τους οποίους απολαμβάνουμε στα έκτακτα καλοκαιρινά τεύχη.


Julia
Τρεις είναι οι περιεχόμενες ιστορίες του τρέχοντος τεύχους. Στο «Καλωσήρθατε κύριε Πρέσβη» (σενάριο M. Navarro και σχέδιο J.Y. Mitton) θα «χορτάσουμε» δυναμική δράση βασισμένη στη σφιχτοδεμένη πλοκή αλλά και υπέροχες εικόνες, που απλώνονται σε 75 έγχρωμες σελίδες. Το ίδιο απολαυστική είναι και η δεύτερη συνέχεια της σειράς «Julia», με τίτλο «Η Χαμένη Εικόνα» (41 σελίδων). Το τεύχος κλείνει με μια πρωτότυπη 8σέλιδη περιπέτεια του Μάρτιν Μίστερι και τίτλο «Προορισμός Κόλαση».

Αναπάντεχος Μάρτιν Μίστερι
Τέλος, στην καθιερωμένη στήλη «Κόμικς Νέα» του Λευτέρη Ταρλαντέζου υπάρχει ένα πληρέστατο αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την εμφάνιση του ήρωα Corto Maltese και στο δημιουργό του Hugo Pratt (1927 - 1995), με τίτλο «Η Γοητεία του Μύθου».

Εντυπωσιακή η «Επιστροφή του Ταρζάν»


Κυκλοφόρησε και το δεύτερο έκτακτο τεύχος της σειράς «Ταρζάν» (του Edgar Rice Burroughs) από χθεσινό «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», με την επική ιστορία του Joe Κubert (1926 – 2012) που ξεκινήσαμε να διαβάζουμε πριν τρεις εβδομάδες. Οι εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από μαγευτικές!!! Καθηλωτικός σε σενάριο και σχέδιο ο Αμερικανός δημιουργός, αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη απ’ την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Στο τεύχος υπάρχει και σχετικό αφιέρωμα του Λευτέρη Ταρλαντέζου για το σπουδαίο καλλιτέχνη.

Ο Joe Kubert με τους δυο γιους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου