Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ COMICSTALGIA

Επειδή διαπιστώσαμε ότι πολλά μέλη και αναγνώστες του blog αλλά και του φιλικού site  mycomics.gr εκφράζουν την επιθυμία και μερικές φορές την δυσαρέσκεια τους γιατί δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη, θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες διευκρινήσεις προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Η παρέα συγκροτήθηκε πέρισυ τέτοια εποχή με κύριο στόχο την ηλεκτρονική συλλογή των αγαπημένων μας περιοδικών της δεκαετίας του 70 και όχι μόνο. Μέχρι τώρα, με πολύ μεράκι και μόχθο, έχουμε πετύχει στα ράφια της βιβλιοθήκης μας να υπάρχουν πάνω από 500 περιοδικά και με μεγάλη ποικιλία τίτλων.

Ο βασικός λόγος που δεν δίνουμε πρόσβαση στην βιβλιοθήκη είναι οτι ο κόπος μας δεν θέλουμε να τύχει εκμετάλλευσης ,κυρίως οικονομικής από, τον  οποιονδήποτε. Έχω διαπιστώσει οτι ορισμένα σκαναρίσματα μου έχουν οικειοποιηθεί στο διαδίκτυο από μερικούς και τα εμφανίζουν ως δικά τους, με κύριο στόχο την συλλογή πόντων ή αναβαθμίσεων των προφίλ τους στα sites που συμμετέχουν.
Επίσης θέλουμε να αποφύγουμε την αισχρή οικονομική εκμετάλλευση που πιθανόν να συμβεί από τους  μεγαλοεμπόρους κομικς όλων αυτών των τευχών.Πως θα νιώθατε εσεις, αν στους πάγκους των παλαιοβιβλιοπωλείων, αντί για τεύχη βλέπατε DVD με τα πρώτα 100 τεύχη του ΖΑΓΚΟΡ ή του ΜΠΛΕΚ σε εξωφρενικές τιμές πωλησης, και όλη η δουλειά να έχει γίνει από εσας?

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι η συλλογή μας δεν πωλείται κάτι που το θεωρούμε όλοι μας πρόστυχο και χυδαίο. Έχουμε εντοπίσει ήδη γνωστό διαδικτυακό μεγαλέμπορα, δικά του σκαναρίσματα  να τα 'προσφέρει' σε τσουχτερές τιμές. Επίσης ούτε προσφέρεται και  χαρίζεται απλόχερα η συλλογή χωρίς συμμετοχή και βοήθεια στο σκανάρισμα. Το κάθε τεύχος θέλει περίπου μισή ώρα για να σκαναριστεί και να επεξεργαστεί και δεν ξέρω κατά πόσο πολλοί από εσας είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε τον προσωπικό σας χρόνο που αυτον τον καιρό είναι σίγουρο οτι για όλους μας είναι υπερπολύτιμος. Μερικά άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου και αφού τους ανέλυσα την δουλειά που πρέπει να γίνει δεν ξαναεπικοινώνησαν ή έβρισκαν προφάσεις ότι ήσαν πολυάσχολοι.

Ο πρώτος μας στόχος ήδη έχει συντελεστεί με την ολοκλήρωση του αγαπημένου μας ΖΑΓΚΟΡ. Η επόμενη μας προτεραιότητα είναι το ΜΠΛΕΚ,(μικρό-Μηνιαίο-Νέος Δυναμικός), το ΟΜΠΡΑΞ, το ΑΓΟΡΙ. Στα μικρά ΜΠΛΕΚ ήδη έχουμε ανεβάσει 100 τεύχη και προχωράμε πολύ δυνατά. Σίγουρα μας λείπουν κάποια τεύχη και για αυτό όποιος  θεωρεί οτι θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτος στην παρέα μας. Το e-mail επικοινωνίας είναι thomopoulosp@yahoo.com.

Τέλος για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω εκ μέρους της παρέας τους Νίκο Νικολαίδη, Νίκο Μωραίτη και Κώστα Γιαννακόπουλο. Οι δύο πρώτοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους με τον δανεισμό τευχών από την συλλογή τους για να τα σκανάρουμε. Ο Κώστας αφιέρωσε πολλές φορές προσωπικό του  χρόνο για να μας καλύψει κενά σε τεύχη που δεν είχαμε.

Φιλικά

Πάνος

1 σχόλιο:

  1. Alexander Pepes έγραψε:

    > Για σας
    >
    > Που μπορώ να βρω τα πρώτα τεύχη του Ζαγκόρ σε ψηφιακή μορφή?
    >
    > Ευχαριστώ πολύ
    >
    > Αλέξανδρος Πεπές
    -------------------------------------------------
    Νίκος Νικολαϊδης 20 Μαΐου 2011 3:16 μ.μ.
    Προς: Alexander Pepes

    Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον κ. Π. Θωμόπουλο (pthomopoulos@scl.gr),
    για να ενημερωθείτε σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των
    μελών της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης Comicstalgia

    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή